Examen diensten van ECABO

Betrouwbaar en efficiënt omgaan met examens (examineren)

Praktijkgericht onderwijs vraagt om andere examenvormen. Wat zijn uw ervaringen met examens? Hoe maakt u goede afspraken met een leerbedrijf? Wat is een goed beoordelingsinstrument voor examens? En als examinering in de beroepspraktijk niet kan, hoe gaat u dan om met een examen?

Draaiboek Examinering op de werkplek

Samen met u ontwikkelen we een op maat gemaakte werkwijze voor de afname van examens op de werkplek. Natuurlijk betrekken we hierbij ook leerbedrijven. In een draaiboek leggen we de uitgangspunten, organisatie en uitvoering van examineren op de werkplek vast.

Standaardiseer de beoordeling

ECABO stelt met u een beoordelingsproces op dat past bij de mogelijkheden van de leerbedrijven. Ook ontwikkelen wij beoordelingsinstrumenten. Zo kunt u uw leerlingen bij praktijkexamens beoordelen op een wijze die gestandaardiseerd, controleerbaar en betrouwbaar is.

Uw examinering nog efficiënter

U heeft al ervaring met examineren. Toch denkt u dat dat efficiënter en handiger kan. Laat u adviseren door ons. We bekijken uw manier van afnemen van praktijkexamens en lossen met u knelpunten op.

Borging van kwaliteit

Uw examens op de werkplek zijn van hoge kwaliteit, maar hoe zorgt u ervoor dat dit zo blijft? We gaan met u gedetailleerd de punten langs waar u op moet letten om de kwaliteit van uw praktijkexamens te borgen. We stellen met u procedures op en ontwikkelen instrumenten die ervoor zorgen dat de kwaliteit van uw examen geborgd is.

Training Praktijkbeoordelaar

Veel onderwijsinstellingen faciliteren de praktijkopleider van ‘hun’ leerbedrijven met een training beoordelen in de beroepspraktijk. Zo borgt u de kwaliteit van beoordeling en examinering in de bpv. ECABO heeft hiervoor een trainingsprogramma.

Interesse?

Bel 033 - 489 29 77 of mail naar diensten@ecabo.nl voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek. Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. Hierna stellen wij vrijblijvend een offerte voor u op.