Beste praktijkopleider van ECABO ook beste praktijkopleider Nederland

Kees Smits van KPN International uit Den Haag en De Vries Scheepsbouw B.V. uit Makkum hebben 9 maart 2015 de Prijs Beste Leerbedrijf en Beste Praktijkopleider van Nederland 2014 gewonnen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Koninklijke IHC in Kinderdijk maakte Cassandra Winkels als mbo-ambassadeur, namens minister Bussemaker van OCW de winnaars bekend. SBB organiseert de prijsuitreiking in opdracht van de minister.

Beste praktijkopleider 2014

ECABO droeg Kees Smits van KPN International voor als beste praktijkopleider. Vorig jaar won hij bij ECABO de verkiezing Beste Praktijkopleider 2014 en ging daarom door naar de landelijke finale. Hij heeft het opleiden een volledig nieuwe dimensie gegeven. Hij motiveert stagiairs, verhoogt hun competenties, geeft studenten zelfvertrouwen en zet studenten zelf aan het stuur op weg naar hun loopbaan. Zijn inspanningen leiden tot kwaliteitsverhoging van de dienstverlening van het bedrijf en zorgen tevens voor een interne kostenbesparing, aldus de jury.

De andere genomineerde praktijkopleiders waren Freek Stoltenborgh van Giesbers Fotografie uit Duiven, voorgedragen door kenniscentrum PMLF en Michel den Boer van Wits Zuid uit Den Bosch, voorgedragen door Savantis.

Beste leerbedrijf 2014

De Vries Scheepsbouw laat als leerbedrijf zien dat succesvol ondernemen niet zonder opleiden kan. Dit bedrijf geeft het techniekonderwijs nieuwe impulsen en toont een brede maatschappelijke verantwoordelijkheid. Een koploper in hun markt, aldus de jury. Kenniscentrum Savantis droeg het bedrijf voor.

De andere genomineerde leerbedrijven waren Klink-Nijland GWW Raalte B.V. uit Raalte, voorgedragen door kenniscentrum Fundeon en Marc Bike Shop uit Amsterdam, voorgedragen door Innovam.

Belangrijke rol

SBB en het ministerie van OCW vragen met de uitreiking van deze prijzen aandacht voor de onmisbaarheid van de 230.000 erkende leerbedrijven en de 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten in Nederland. Leerbedrijven nemen gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 495.000 mbo-studenten voor hun rekening via stageplaatsen en leerbanen.

Foto-impressie van de prijsuitreiking