De toekomst van ECABO!

ECABO is al jarenlang uw partner in het beroepsonderwijs. Ook in de toekomst kunt u op ons rekenen. Maar er gaat wel iets veranderen. ECABO moet namelijk, net als de andere kenniscentra, de wettelijke taken overdragen aan de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Wat verandert er voor u?

  • Vanaf 1 augustus is de SBB verantwoordelijk voor de erkenning van leerbedrijven en het borgen van de kwaliteit van de beroepspraktijkvorming.
  • Bestaande erkenningen gaan automatisch over naar de SBB.
  • Wilt u na 1 juli een nieuwe erkenning aanvragen of uw erkenning uitbreiden? Dan kunt u terecht bij de SBB.

ECABO

ECABO blijft de training van praktijkopleiders en leermeesters verzorgen. ECABO zet zich in voor een arbeidsmarkt in balans. Dat is al veertig jaar onze expertise. Ook na 1 augustus voert ECABO projecten en activiteiten uit in opdracht van branches, sectoren, bedrijven en onderwijsinstellingen.

Leren op de werkplek

De oorsprong van ECABO ligt in het verbeteren van het leren op de werkplek. In relatie tot dit werkplekleren traint ECABO jaarlijks meer dan 2000 praktijkopleiders. Dat blijven we doen. Bekijk het actuele trainingsaanbod van ECABO.

Stagewerkt.nl

We hebben ook andere ´tools´ beschikbaar om het opleiden op de werkplek te faciliteren. Zo blijft onze website Stagewerkt.nl in de lucht. Praktijkopleiders kunnen hier onder meer hun Stagecoach activeren, zodat ze op het juiste moment suggesties, tips en advies krijgen voor het begeleiden van stagiairs.

Voorbereid op de toekomst

Een goede begeleiding van stagiairs is essentieel, zowel voor de ontwikkeling van de stagiair als voor het (leer)bedrijf. Want zo ontwikkelen stagiairs zich tot medewerkers die goed zijn voorbereid op de toekomst.

Meer informatie

Op www.ecabo.nl kunt u altijd terecht voor meer informatie over de producten en diensten van ECABO.

eX:plain

Een deel van de activiteiten van ECABO is ondergebracht bij de stichting eX:plain, het kennis-, advies- en dienstencentrum voor beroepsgerichte examinering en professionele ontwikkeling.

Leermiddelen

eX:plain biedt een breed scala aan leermiddelen. Variërend van studieboeken en opdrachtenboeken tot praktijkwerkboeken. Dit wordt ondersteund met toetsen en multimediale toepassingen die tijd- en plaatsonafhankelijk via e-learning modules beschikbaar zijn.

Smart Educational Tools

Met deze 'Smart Educational Tools' stellen we bedrijven en onderwijsinstellingen in staat om de kennis en bekwaamheid van (aankomende) beroepsbeoefenaren op peil te brengen en te houden.

Examinering

eX:plain ontwikkelt innovatieve, degelijke en betaalbare examenproducten en systemen voor het toetsen van vakkennis, beroepsvaardigheden, inzicht en beroepshouding.

Voor grote opdrachtgevers ontwerpt en ontwikkelt eX:plain diploma- en examenlijnen. Ook zorgt eX:plain voor de organisatie en afname van examens. Jaarlijks nemen meer dan 200.000 examenkandidaten in binnen- en buitenland deel aan de examens die eX:plain ondersteunt.

Meer informatie?

Voor meer informatie, kijk op onze website www.explain.nl

Vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? Laat het ons weten. Dat kan via info@ecabo.nl.