ECABO organiseert 1000ste gastles

De afstand tussen klaslokaal en werkvloer verkleinen door mbo’ers kennis te laten maken met de praktijk. Dat is de reden waarom ECABO in 2007 startte met het geven van gastlessen. Vandaag vindt de 1000e gastles plaats. ECABO-adviseur Jeannet Zwart: “De gastsprekers zijn een verrijking voor het onderwijs.”

Gastspreker in de buurt

Kenniscentrum ECABO erkent leerbedrijven in de economisch-administratieve-, ICT en veiligheidsberoepen. Bedrijven die een erkenning krijgen, mogen mbo’s als stagiair in hun bedrijf plaatsen. Deze bedrijven verzorgen ook de gastlessen. Zwart: “Met een bestand van meer dan 40.000 leerbedrijven is er bijna altijd wel een gastspreker in de buurt van een school te vinden.”

Bedrijfsbezoeken

Naast de 1000 gastlessen organiseerde ECABO ook 180 bezoeken van mbo-docenten aan het bedrijfsleven en 130 bezoeken van mbo-studenten aan bedrijven. Vooral de combinatie bedrijfsbezoek en gastles is effectief, zo is gebleken.

ROC Midden Nederland

De 1000e gastles vindt vandaag plaats bij ROC Midden Nederland. Erik van Gelderen van Short Course uit Maarssen geeft deze dag twee gastlessen bij het Business & Administration College. Docent Manon Kuipers van het Friesland College, waarvoor ECABO gisteren de 999e gastles regelde: “Leerlingen krijgen door de lessen van mensen uit het bedrijfsleven de stof net weer op een andere manier aangeboden. Ik merk dat het daardoor beter blijft hangen.”

Kijk op www.ecabo.nl/studiekeuze/gastles voor meer informatie.