Finse kampioenschappen Skills winnaars - Uitslag

Deelname Finse kampioenschappen Skills winnaars

Ruim 500 leerlingen uit op mbo niveau deden van 24 t/m 26 april mee aan de openbare nationale kampioenschappen in Finland in het Paviljonki congres-en beurscentrum in Jyväskylä. Leerlingen uit Finland, China, Estonia, Rusland en Nederland namen het tegen elkaar op. Het was voor hen een unieke kans om ervaring op te doen kennis te maken met een breed scala aan beroepen. Het thema was: ‘Find out what makes you tick.’

Nederlandse deelnemers

De Nederlands deelnemers waren: Niels Nissen (ROC Flevoland Almere), Tamara van Veen (ROC ASA Almere)  en Tom Droste (Graafschap College in Doetinchem). Zij eindigden als het winnende team ‘Office ICT and Application Development tijdens de wedstrijd Skills Masters in Rotterdam Ahoy op 17 maart.
Skill Masters Winnaars
Winnaars Skills Masters: Niels, Tamara en Tom

Individuele wedstrijdonderdelen

Tom nam deel aan de wedstrijd voor webdesign/applicatieontwikkeling, Tamara richtte zich op het gebruik van softwareapplicatie (Officepakketen, ECDL). Niels nam deel aan de wedstrijd voor ICT infrastructuur/netwerk/security.

Uitslag

De laatste dag mochten de kandidaten al om 8.00 uur op de wedstrijdvloer aanwezig zijn. Dit betekende vroeg op staan!.  Aan het einde van de ochtend presenteerden de kandidaten hun werk aan de medekandidaten en het aanwezige publiek. Hierna werd uitslag bekend gemaakt. Tom Droste heeft het heel goed gedaan en is derde geworden. Niels Nilssen is helaas een na laatste geworden net als Tamara van Veen. Struikelblok waren de onduidelijke vertalingen vanuit het Fins in het Engels en beiden hadden een aantal onderdelen nog niet behandeld in hun opleiding.


Tom Droste (rechts vooraan) geconcentreerd aan het werk

Eindceremonie

Aan het einde van de dag volgde een passende afsluiting waarbij alle winnaars nog even naar voren werden gehaald en verschillende Finse artiesten optraden.  

Zie ook

Sponsors

De wedstrijd voor beste Directiesecretaresse/Managementassistent en beste ICT’ers wordt mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsors: CA-ICT, ICT-office /E-skillsweek/Europese Commissie, Stichting Praktijkleren, Loket MBO ICT en Microsoft. Overige sponsors zijn: Chito, MBO Raad, Regionaal Praktijkexamencentrum, Aries en Office Specialist