Mbo beroepenwedstrijden

Mbo beroepenwedstrijden

ECABO organiseerde ook in 2014 beroepenwedstrijden voor ICT-beheerders, applicatieontwikkelaars en directiesecretaresses. De wedstrijden laten de daadwerkelijke inhoud van het beroep zien en maken onderdeel uit van het beroepenvoorlichtings-programma van ECABO. Finalisten van regionale voorrondes namen het tegen elkaar op tijdens de landelijke finale. Uniek is het feit dat er in teams wordt gewerkt. De deelnemers voerden werkzaamheden uit die bij hun eigen vakgebied horen maar samenwerking binnen het team is essentieel voor een goed eindresultaat.

De uitslag

Donderdag 20 en vrijdag 21 maart vonden de landelijke beroepenwedstrijden Skills Heroes plaats. Dit zijn de beste Directiesecretaresse/Managementassistent, beste ICT-beheerder en beste Applicatieontwikkelaar van Nederland.

Directiesecretaresse/managementassist: Fleur van Schendel, Summa College

Zij wint de Vip Voucher ter waarde van € 1.980,-. Deze voucher is te gebruiken op de Secretary Plus Academy voor extra trainingen en workshops.

Applicatieontwikkelaar: Niek Esselink, Deltion College

Hij wint een studiebeurs voor twee jaar ter waarde van € 2.500,-. Deze wordt beschikbaar gesteld door CA-ICT. Van de Vereniging van Opleidingsinstituten voor ICT (VOI) ontvangt hij een voucher ter waarde van € 500,- en hij ontvangt een ITIL cursus (Foundation v3), beschikbaar gesteld door InWork.

ICT beheer: Perry Boerboom, ROC de Leijgraaf

Hij wint een studiebeurs voor twee jaar ter waarde van € 2.500,-. Deze wordt beschikbaar gesteld door CA-ICT. Van de Vereniging van Opleidingsinstituten voor ICT (VOI) ontvangt hij een voucher ter waarde van € 500,- en hij ontvangt een ITIL cursus (Foundation v3), beschikbaar gesteld door InWork.

Teams

De uitslag van de teams was als volgt:

1e plaats, Goud: Team 5

  • DS: Judith Rozeboom – Deltion College
  • AO: Niek Esselink – Deltion College
  • IB: Matthijs Nagel – Deltion College

2e plaats Zilver: Team 2:

  • DS: Yvette Kuipers - ROC van Twente
  • AO: Merijn Geurts – Graafschap College
  • IB: Robert-Jan Neijland – Graafschap College

3e plaats Brons: Team 3:

  • DS: Julia Sophie Mulder – Schoevers Eindhoven
  • AO: Stephan Römer – Koning Willem 1 College
  • IB: Perry Boerboom – ROC de Leijgraaf

Jury

Aan de hand van realistische praktijkopdrachten moeten de leerlingen laten zien dat ze niet alleen hun toekomstige vak tot in de puntjes beheersen, maar ook goed kunnen samenwerken en omgaan met onverwachte uitdagingen. Ondanks het teamverband beoordeelt de jury de kandidaten individueel. Ze moeten laten zien dat ze nieuwe technieken in hun vakgebied onder de knie hebben.

Mooi aanbod bedrijfsleven voor winnaars

Er zijn prijzen voor de leerlingen die individueel als hoogste scoren. CA-ICT, sponsor van de beroepenwedstrijd ICT, geeft een studiebeurs weg voor twee jaar ter waarde van € 2.500. De Vereniging van Opleidingsinstituten voor ICT (VOI) geven daar bovenop nog vouchers weg ter waarde van € 500,-. Winnaars mogen dat besteden bij één van de aangesloten opleiders bij de VOI.

Partner Secretary Plus Academy biedt de beste directiesecretaresse/managementassistent Vip Vouchers ter waarde van € 1.980 aan. Die vouchers zijn te gebruiken op de Secretary Plus Academy voor extra trainingen en workshops op secretarieel of ander vakgebied.